HTML

5 perc Angol

Rövid, szórakoztató angol nyelvleckék minden nap, minden szinten, minden korosztálynak!

Friss topikok

  • benedek beata: nem rosszak.......de meg tehettek tobbet es jobbakat;););)na meg nekem nagyon kene nem vicces,hane... (2008.12.11. 11:11) Vicces Karácsonyi idézetek:))
  • qwqw: a szemüveg nem goggle? (2008.01.21. 16:08) Síelni voltunk

Linkblog

Hasznos szavak és kifejezések karácsonyra!

2007.12.21. 00:34 szalainori

Szia!

Már csak pár nap van Karácsonyig, így ma ismét ebben a témában fogjuk bővíteni a szókincsünket!

Remélem, hogy a mi Karácsonyunk is nyugodt és szép lesz, és Artúr meggyógyul. Sajnos szegény nagyon megfázott, köhög és elég magasra szökött a láza is tegnap:( Nagyon sajnáltuk szegényt, mert sokat sírdogált és látszott is rajta, hogy nem érzi jól magát:( Bízom benne, hogy holnapra el is felejti az egészet!

A nagy karácsonyi készülődés mellé küldök még egy nagyon kedves és vicces ünnepi videót Robbie Williams-szel a főszerepben:

www.youtube.com/watch

Üdv,
Nóri

USEFUL CHRISTMAS VOCABULARY
 

MISTLETOE
There's a fun tradition that North Americans follow during Christmas. Mistletoe is often hung from a doorway between two rooms. If someone stands under the mistletoe, it is customary for someone else (usually a member of the opposite sex) to kiss him/her. It can be quite a surprise to be suddenly kissed, but the person who is kissed usually quickly realizes they must be standing under mistletoe.

 

CHRISTMAS TREE
This is a decorated tree. Presents are placed under the tree. On Christmas morning, families and friends open their presents together.
TRIMMING THE TREE
Decorating the tree is called �trimming the tree'. We generally decorate the tree with Christmas ornaments, and Christmas lights.

 

MANGER
Historically, a small wooden trough that animals ate hay from. Jesus was put in a manger after he was born, so some people set up a manger with a plastic baby in it and animals around.

 

STOCKINGS
Also called socks. Nowadays, they are quite big-you would have to be about 10 feet tall to fit into the stockings most children hang. People hang stockings in front of a fireplace. Small presents are placed in stockings and usually opened on Christmas morning.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony angol fenyő christmas zokni fagyöngy nyelvlecke karácsonyfa jászol

A bejegyzés trackback címe:

https://5percangol.blog.hu/api/trackback/id/tr22270959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása